top of page

La Figuereta és el refugi del Centre Excursionista de Pego, situat a la Vall d'Ebo i habilitat per poder passar uns dies en la natura fent senderisme, escalada, descens de barrancs, espeleologia o turisme rural en les localitats properes: Ebo, Vall d'Alcalà, Vall de Laguar i Atzúvia i Pego. 

El refugi té una capacitat per a 21 persones en dos habitacles comunicats i amb lliteres amb matalaf. També conta amb una llar per fer foc i torrar, una cuina, piques per escurar i dos lavabos. A més, es pot ampliar considerablement la capacitat, ja que rodejant el refugi hi han tres zones per acampar: una junt al mirador (on podreu veure tot el golf de València perfectament, Cullera i més enllà, la marjal de Pego-Oliva i, fins i tot i en dies clars, l'illa d'Eivissa), l'altra en els bancals als peus del refugi i l'ultima, enfront del refugi, al peu d'un dels sender cap a Ebo, en uns altres bancals. 


Per accedir a La Figuereta amb vehicle s'ha d'anar per la carretera que va de Pego a la Vall d'Ebo durant uns 8 km. i quan es comença a baixar cap a Ebo, uns 200 metres més avall a mà dreta trobem el camí d'accés al refugi, perfectament senyalitzat. Després de 1,7 km. s'arriba al refugi. 

El refugi La Figuereta està situat sobre un macís calcari a una altura de 540 metres a nivell del mar. 

L'ecosistema de la zona es caracteritza per ser típic mediterrani, amb la fauna i la vegetació típica de bosc baix mediterrani com les Argilagues, Margallons, Pi blanc, etc. i fins i tot la Llengua de Cèrvol, espècie endèmica i protegida, que només podràs observar en un dels tres avencs de la zona. 

Si el que t'interessa es fer turisme rural, en els pobles del voltant com Ebo, Vall d'Alcalà, Vall de Laguar, Atzúvia i Pego podràs gaudir de l'excel•lent gastronomia típica rural, visitar museus i gaudir del ritme de vida assossegat de les gents del poble. I si el que prefereixes es passar uns dies en la més absoluta tranqui·litat, La Figuereta es el teu lloc ideal. 

bottom of page